Program TV | Horoscop 2024 | Anvelope iarna | Filme actiune | Filme comedie | Filme romanesti | Filme indiene | Filme 2024 | Filme noi | Spalatorie covoare Bucuresti
 
  cauta in programul TV
  Vezi programul TV:    J   azi V   S   D   L   Ma   Mi
29.03.2024, 10:52
Prima pagina > Program TV Programe TV favorite:  PRO TV  |  Antena 1  |  TVR 1  
Program TV: Duminica, 05.07.2015 | Viasat History
Acum la TV 


Adauga in favorite pe pozitia: 123


09:20Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se închide cercul. În 1944, America şi Anglia în Vest, respectiv Rusia în Est începuseră să strângă rândurile în jurul Germaniei. Acest episod explorează dezastrul Aliat de la Arnhem şi tragedia răscoalei de la Varşovia, când luptătorii polonezi pentru libertate au fost abandonaţi de Stalin. Spunem şocanta poveste a eliberării lagărelor de concentrare, când amploarea Holocaustului a devenit clară pentru prima dată.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
14:15Lumea pierdută a lui Alexandru
nsoţiţi-l pe jurnalistul David Adams într-un voiaj de 2.500 km de-a lungul râului central-asiatic Amudaria, mergând pe urmele lui Alexandru cel Mare pentru a descoperi istoria îngropată aici. (S, Ep3)
Chiar a construit Alexandru 16 oraşe în Afganistan şi Asia Centrală sau a fost el distrugătorul unei civilizaţii mult mai vechi ? Adams porneşte în căutarea celui mai captivant oraş dintre toate – Alexandria de pe Oxus. Alături de soldaţii germani aflaţi aici în patrulare, David străbate acelaşi teritoriu ca Alexandru. La un festival care datează din vremea lui Alexandru, el se alătură mullahilor şi generalilor ca martor al jocurilor de război Buzkaşi. În căutarea miticului oraş, David călătoreşte de-a lungul rutei cuceririlor lui Alexandru, prin Uzbekistan şi Tadjikistan.
Timp de peste 5.000 de ani, râul Oxus, azi Amudaria, a facilitat dezvoltarea unei misterioase civilizaţii antice. De la izvoarele sale, aflate undeva pe „acoperişul lumii”, el curge prin ţinuturile neospitaliere ale Asiei Centrale şi Afganistanului sfâşiat de război, către Marea Caspică. Acest ţinut nu a fost aproape deloc explorat. Misiunea fotojurnalistului David Adams este aceea de a explora cursul de 2.500 km al râului Oxus pentru prima oară – şi de a călători înapoi în timp pentru a descoperi cum agitata sa istorie naturală şi umană se integrează în povestea lumii noastre. Este şi o investigaţie în lumea pierdută a lui Alexandru cel Mare, care a mers de-a lungul acestui râu alături de războinicii săi.
 
17:00Versailles, mărire şi decădere: Ludovic al XIV-lea
Un portret al lui Ludovic al XIV-lea, „Regele Soare”, monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Europei, care a durat 72 de ani şi 110 zile.
Versailles, 1649. O simplă cabană de vânătoare în vârful unui deal bătut de vânt, înconjurată de păduri şi mlaştini puturoase. Aici obişnuia să vină un copil supranumit „Soarele” la vânătoare cu tatăl său, Ludovic al XIII-lea. O jumătate de secol mai târziu, aici era ridicat cel mai frumos palat regal din Europa, înconjurat de grădini care par o oglindă a raiului pe Pământ. Şi în această colivie aurită trăia nobilimea, aflată acum cu totul sub controlul lui Ludovic al XIV-lea. Legătura dintre cele două epoci este povestea un tânăr rege vizionar care a combinat tăria politică cu mult gust artistic şi pentru care au lucrat cei mai mari artişti ai vremii: Le Vau, Le Brun, Le Nôtre şi Mansart. Nimic nu l-a putut împiedica – nici războaiele, nici finanţele, nici dramele din viaţa personală – să îşi îndeplinească visul de a fi ctitorul acestui palat. Cele trei mari perioade din istoria palatului Versailles corespund celor trei femei pe care le-a iubit Ludovic: palatul plăcerilor tinereţii cu domnişoara de la Vallière, palatul politicii cu doamna de Montespan şi, în final, palatul gloriei şi abnegaţiei cu doamna de Maintenon. Înfăţişând acest lung mariaj între arhitectură, artă şi putere, guvernat întru totul de capriciile, intuiţia şi deciziile unui monarh absolut, acest documentar construieşte un portret plin de sensibilitate şi simpatie al Regelui Soare.
 
20:00Potrivit pentru tron: cum a schimbat boala regală istoria
Dr. Lucy Worsley explorează istoriile medicale ale dinastiei Stuart de mai târziu, de la exilul lui James al II-lea și succesiunea lui William și Mary, la ascensiunea unei noi dinastii - Hanovrezii.
Dr. Lucy Worsley explorează istoriile medicale ale dinastiei Stuart de mai târziu, de la exilul lui James al II-lea și succesiunea lui William și Mary, la ascensiunea unei noi dinastii - Hanovrezii.
Lucy Worsley, de profesie istoric, explorează impactul sănătății fizice și mentale a regilor și reginelor Angliei asupra istoriei țării. Ea analizează toate probele, inclusiv scrisorile lor private, rapoartele medicale, chiar și hainele acestora, pentru a înțelege problemele cu care se confruntau. Începând cu Henry al VIII-lea, Lucy descoperă atenția cu care era monitorizată sănătatea regelui de către doctori. Apoi întorcându-se la copiii lui, Lucy analizează problemele cu care s-a confruntat fiul său Edward al VI-lea, când a devenit rege la doar nouă ani. De asemenea, Lucy dezvăluie provocările cu care s-a înfruntat fiica lui Henry, Mary I și prezintă povestea tragică a sarcinii fantomă a lui Mary. Apoi ne spune povestea lui Charles I care avea probleme cu mersul, o nenorocire care i-a afectat personalitatea viitorului rege. În continuare, Lucy investighează ”nebunia” lui George al III-lea. Pentru mult timp s-a crezut că aceasta se datora porfiriei, o boală rară a sângelui, însă cercetarea neurologului Dr. Garrard sugerează că regele suferea de fapt de depresie maniacală. În final, Lucy explorează modul în care nașterea a fost întotdeauna cea mai mare provocare biologica a monarhiei.
 
06:05Barack Obama: Marile speranţe
O analiză extinsă a primului mandat al lui Barack Obama. De când a fost ales, el a trebuit să lupte cu criza economică şi cu o opoziţie hotărâtă să-l discrediteze şi să-i pună piedici la tot pasul.
From the producers of March of the Penguins, the film takes us inside the White House with exclusive footage from the NBC News Archives. Go behind the scenes of this epic fight, with Obama's main advisors and leading political analysts telling the inside story on the President's historic and rocky first term.
Acest documentar în două părţi va realiza o analiză echilibrată şi bine documentată a primului mandat de preşedinte al lui Barack Obama. Alegerea sa ca primul preşedinte de culoare al SUA a intrat în istorie, dar nu i-a asigurat un mandat uşor, ci dimpotrivă. Aceasta este povestea bătăliilor lui Barack Obama la Casa Albă. Încă de la investire, Obama a trebuit să se confrunte cu criza economică, precum şi cu o opoziţie hotărâtă să-l discrediteze şi să-i pună piedici la tot pasul. A fost obligat să-şi adapteze strategia de guvernare şi să-şi înfrâneze planurile de schimbare. Aceşti patru ani au cristalizat însăşi natura sistemului politic al democraţiei reprezentative. Ce se întâmplă când cele mai bune intenţii şi declaraţii intră în coliziune cu realitatea dură a recesiunii economice şi opoziţia politică necontenită ? Documentarul ne poartă în culisele acestor bătălii, folosind interviuri cu principalii consilieri ai lui Barack Obama şi analişti politici de frunte, conduşi de James Traub, jurnalist politic la New York Times.
 


Copyright 2004 - 2024 iMedia. Toate drepturile rezervate.