Program TV | Horoscop 2024 | Anvelope iarna | Filme actiune | Filme comedie | Filme romanesti | Filme indiene | Filme 2024 | Filme noi | Spalatorie covoare Bucuresti
 
  cauta in programul TV
  Vezi programul TV:    J   azi V   S   D   L   Ma   Mi
29.03.2024, 13:31
Prima pagina > Program TV Programe TV favorite:  PRO TV  |  Antena 1  |  TVR 1  
Program TV: Vineri, 03.07.2015 | Viasat History
Acum la TV 


Adauga in favorite pe pozitia: 123


09:00Adevărul despre Gallipoli
n 1915, peninsula Gallipoli din Turcia a fost locul de desfășurare al uneia din cele mai sângeroase campanii militare din lume. Această serie oferă perspective noi și arhive dezvăluite în premieră.
Debarcarea este un dezastru. Nicăieri, armatele nu reuşesc să înainteze. Turcii luptă cu ferocitate. Încep nouă luni de agonie pentru ambele tabere. Armatele aliate încearcă să iasă de pe plajă, iar turcii sunt hotărâţi să lupte pentru fiecare metru din ţara lor. Viaţa devine groaznică pentru ambele părţi, moartea domneşte peste tot. Situaţia nu are ieşire. Nici una dintre părţi nu poate înainta. Acum, planificarea proastă, penuria de forţe şi de resurse şi serviciile medicale slabe încep să-şi ia groaznicul tribut. În august, o ultimă mare bătălie era menită să încline balanţa campaniei din Gallipoli. Este o catastrofă. La Londra, se hotărăşte renunţarea la luptă şi evacuarea trupelor.
Peninsula Gallipoli se află la nord-vest de Strâmtoarea Dardanele. Cei care controlează Dardanele controlează intersecția dintre drumurile lumii. În 1915, o armată alcătuită majoritar din britanici veniți din mine, fabrici și ferme au sosit în Gallipoli. Au venit de asemenea Gurkha, locuitori din Nepal, artileriști din munții indieni și Sikhsi cu turban, pescari din Newfoundland, funcționari din Australia, fermieri din Noua Zeelandă, indigeni maori și francezii împreună cu bărbații din coloniile lor africane, algerieni și senegalezi. Împotriva lor luptau turci, arabi, armenieni, sirieni și bulgari conduși de ofițeri germani. Urmăriți această serie pentru a descoperi poveștile expuse în paralel și experiențele națiunilor și indivizilor care au luptat în cea mai sângeroasă campanie. Echipa condusă de experți internaționali va identifica locația exactă a luptei cu ajutorul unei hărți 3D unice a peninsulei, oferindu-ne contextul complet al experiențelor și poveștilor celor care au luptat și și-au dat viața în numele Imperiului.
 
00:40Operaţiuni secrete
De la asediul Casei de cultură Dubrovka la uciderea lui Bin Laden, acest documentar spune povestea unora dintre cele mai dramatice operaţiuni militare din istoria recentă.
Pe 25 august 2000, 11 membri ai Regimentului Regal Irlandez din armata britanică şi ofiţerul lor de legătură din armata Sierrei Leone, lt Musa Bangura, au fost luaţi ostatici de cea mai periculoasă grupare de gherilă din Sierra Leone, „West Side Boys”. Membrii acesteia purtau ochelari roz, căşti de baie pe cap, peruci fluorescente şi bijuterii voodoo. Credeau că acestea îi fac invulnerabili – o impresie întărită de marijuana, heroină, cocaină crack şi butoaie întregi de vin de palmier. Îi îngrozeau pe localnici îmbrăcându-se în piei de maimuţă şi răpind copiii, pe care îi violau, torturau şi mutilau. Motoul lor era: „Ce face iarba să crească ? Sângele !”. Dar, în ciuda nebuniei lor, la început, negocierile cu gruparea au părut să meargă bine. Cinci ostatici au fost eliberaţi în schimbul unui telefon prin satelit. Însă apoi negocierile au intrat în impas şi liderul grupării, Foiday Kalley, a ameninţat că îi va executa pe prizonierii rămaşi.
Uneori, nu există alternativă. Fie că este vorba de terorişti fanatici sau duşmani implacabili, există situaţii în care singura soluţie este să răspunzi violenţei cu violenţă şi să-i ucizi pe cei răspunzători de crearea haosului. Atunci sunt chemate unităţile de elită ale forţelor speciale. Unele sunt celebre – cum ar fi SAS sau trupele SEAL, iar altele operează, mai mult sau mai puţin, din umbră – cum sunt Felinele Negre din India sau Grupul Alfa din Rusia. Dar toate aceste operaţiuni sunt riscante. Când o operaţiune a trupelor speciale merge rău, pot exista numeroase victime colaterale şi consecinţe politice grave. Acest serial dezvăluie funcţionarea unităţilor de elită care efectuează operaţiuni secrete şi spune povestea câtorva dintre cele mai dramatice acţiuni militare din istoria recentă. Episoadele conţin reconstituiri realiste ale evenimentelor, mărturii din partea celor implicaţi şi imagini de arhivă şi folosesc efecte pirotehnice şi grafică pe computer pentru a ne înfăţişa în detaliu planurile de atac. Cu episoade încărcate de acţiune – despre asediul Casei de cultură Dubrovka, lupta contra teroriştilor de la hotelul Taj Mahal Palace din Mumbai şi, desigur, uciderea lui Bin Laden – acest serial nu trebuie ratat !
 
01:35Barack Obama: Marile speranţe
O analiză extinsă a primului mandat al lui Barack Obama. De când a fost ales, el a trebuit să lupte cu criza economică şi cu o opoziţie hotărâtă să-l discrediteze şi să-i pună piedici la tot pasul.
From the producers of March of the Penguins, the film takes us inside the White House with exclusive footage from the NBC News Archives. Go behind the scenes of this epic fight, with Obama's main advisors and leading political analysts telling the inside story on the President's historic and rocky first term.
Acest documentar în două părţi va realiza o analiză echilibrată şi bine documentată a primului mandat de preşedinte al lui Barack Obama. Alegerea sa ca primul preşedinte de culoare al SUA a intrat în istorie, dar nu i-a asigurat un mandat uşor, ci dimpotrivă. Aceasta este povestea bătăliilor lui Barack Obama la Casa Albă. Încă de la investire, Obama a trebuit să se confrunte cu criza economică, precum şi cu o opoziţie hotărâtă să-l discrediteze şi să-i pună piedici la tot pasul. A fost obligat să-şi adapteze strategia de guvernare şi să-şi înfrâneze planurile de schimbare. Aceşti patru ani au cristalizat însăşi natura sistemului politic al democraţiei reprezentative. Ce se întâmplă când cele mai bune intenţii şi declaraţii intră în coliziune cu realitatea dură a recesiunii economice şi opoziţia politică necontenită ? Documentarul ne poartă în culisele acestor bătălii, folosind interviuri cu principalii consilieri ai lui Barack Obama şi analişti politici de frunte, conduşi de James Traub, jurnalist politic la New York Times.
 


Copyright 2004 - 2024 iMedia. Toate drepturile rezervate.