Ferma
carne tocata, mici, carnati,snitele pane , pulpe dezosate , frigarui si preparate pentru gratar
. Se foloseste carne de porc, de vita, de oaie, de pasare si de vanat. Dupa 2004 au preluat un spatiu nou adecvat dezvoltarii afacerii. Incepand cu 2017 investitorii au construit o unitate de productie in Buftea , cu sute de metri patrati de spatii frigorifice si utilaje diverse pentru producerea mezelurilor fierte si afumate, cu o capacitate de 3 tone pe zi.Toate produsele companiei sunt vandute in cele 8 magazine proprii dar si prin servicii de catering cu preparate pentru evenimente,mese festive, gustari gourmet , toate cu ingrediente locale, proaspete, create de un chef bucatar. Compania a deschis si un restaurant cu trei saloane specifice-clasic, traditional si vanatoresc, cu retete inspirate din istoria gastronomiei romanesti.Participa: inginer Eduard Pavel-cofondator al Companiei Mircea Macelaru, Bucuresti-Buftea * Secretul reusitei ,, oita barsana , de esti nazdravana....,,,, Tara noastra este un furnizor de seama, o sursa de aprovizionare cu ovine a tarilor arabe ( Iordania,Libia, Iran) dar si in Grecia si Italia. Centrele de colectare si exploatatiile de animale la ingrasat sunt autorizate special pentru export de ANSVSA. Un crescator de ovine din Costesti a inceput, din 2001 , sa se ocupe in mod intensiv de ovine , devenind cel mai mare proprietar si investitor in oierit din Romania. Detine pasuni si fanete prin vreo opt judete unde creste turme de oi turcane cu o genetica performanta. Pentru a asigura baza furajera necesara miilor de mioare cultiva pe 4600 hectare , in luncile Muresului si Streiului rapita , grau, floarea soarelui , sfecla de zahar si in special porumb. A cumparat, din 2016 toata gama de masini necesara lucrarilor agricole. Se ocupa de ingrasarea animalelor in vederea sacrificarii si cauta sa identifice noi piete de desfacere in alte tari arabe. A investit in abator,silozuri ,FNC-uri si in procesare incercand sa dea plusvaloare produselor obtinute din cultura mare si din zootehnie. Cu ajutorul fondurilor europene mai vrea sa construiasca si alte abatoare pentru a putea exporta carne in carcasa, in toate tarile din Uniunea Europeana. El doreste sa sincronizeze montele si fatarile la ovine pentru a raspunde cerintelor pietei. Obtinerea unui numar mai mare de miei la efectivul matca prin metoda de intensificare a reproductiei cu monta timpurie a tineretului femel in primul an de viata , realizand o dezvoltare corporala , de adult pritr-o hranire corespunzatoare , cu fanuri ,cu suculente, cu masa verde, cu bulgari de sare si apa la discretie( dar nu rece). Berbecii apti pentru reproductie sunt hraniti stimulativ , participa la bonitari, la verificarea bonitarilor si abia dupa doua sau trei controale berbecii pot primi certificatul de origini. Se realizeaza o natalitate aproape de limita biologica , obtinandu-se trei fatari la doi ani. Fermierul nostru este presedintele Asociatiei crescatorilor de ovineDACIA care detine Registrul genealogic al rasei turcane si desfasoara activitati de COP( controlul oficial al performantelor). Oaia turcana are origini sanatoase de aceea este numita „Regina muntilor”.Participa: Dumitru Andresoi-crescator de ovine si investitor, presedintele Asociatiei judetene a crescatorilor de ovine Dacia-Deva, jud.Hunedoaradr. ing. Gheorghe Dan Neata-specialist, dir. gen. Registru geneaalogic al asociatieiJurnalist tv Sergiu Marinescu O emisiune de Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc