Program TV: Joi, 08.10.2015 | DocuBox HD | | | | | | | | | | Acum la TV |
Adauga in favorite pe pozitia: | | 1 | | 2 | | 3 |
| 07:00 | | Toată lumea, în vagoane
Emmanuelle este o tânără exploratoare a cărei pasiune este să călătorească în jurul lumii pentru a întâlni oameni care locuiesc în părțile izolate ale lumii. Să călătorești cu trenul pentru mai multe zile e o modalitate minunată de a descoperi o țară și locuitorii ei. În această serie, o urmăm pe Emanuelle în cele mai frumoase călătorii cu trenul, în timp ce explorează părți izolate ale planetei noastre și are parte de întâlniri fascinante.
În acest episod, ea va urca la bordul Expresului Nord-Est, care pleacă din Guwahati, în nord-estul Indiei și ajunge în capitală, New Delhi. În India, trenul este cel mai popular mod de a călători pe distanțe lungi. Rețeaua este una dintre cele mai mari și cele mai aglomerate din lume. În fiecare zi, 14000 de trenuri transportă 15 milioane de pasageri pe căile ferate de 108000 km.
După o ședere în Darjeeling, în Himalaya, ea va merge în Benares pentru a -l întâlni pe dl Chawla, care a dezvoltat o afacere de chiloți și lenjerie de corp. Ea va vizita apoi casa lui Dom Radja, care este responsabil de terenurile de incinerare și se va întâlni cu Regele Invincibililor. | |
| 14:30 | | Ce se găteşte în lume ?
”În acest episod vom călători în Venezuela, o țară foarte diversă, cu tradiții adânc înrădăcinate. Pentru a evita zgomotosul Caracas, mergem în Merida, la poalele Anzilor Venezuelei. În piața Soto Rosa, ne întâlnim cu Aura Marcucci, care ne face cunoștință cu pescarii, vânzătorii de fructe exotice și producătorii tradiționali de brânză.
Aura gătește pentru noi prima rețetă din acest episod: "Criollo Pabellon", o rețetă gătită în toată țara. Cea de a doua rețetă pe care o savurăm este un desert, "El Quesillo", cu cremă de caramel, fructul pasiunii și suc de guave. În cele din urmă, vom descoperi "pizca andina": o supă andină din regiunea Medina, consumată zilnic de către agricultori. Fiecare femeie o poate găti. Lesbiei Rojas, din satul Acequinos, este bucătarul nostru personal.” | |
| 15:00 | | Arome culturale
Diferite regiuni ale Italiei au propriile lor arome, iar astăzi vom explora bogata varietate din Toscana. Fructele locale proaspete, legumele și chiar vinul sunt esențiale în bucătăria toscană. Clasica pasta este proaspăt preparată și una dintre cele mai frecvent utilizate plante în bucataria italiană, în special pentru pasta cu sos de roșii, este busuiocul.
Oregano este, de asemenea, utilizat frecvent, precum și vechiul favorit, usturoiul. Rozmarinul și chimenul sunt folosite de toți la friptură, în timp ce pătrunjelul este folosit la supe. Italia este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase națiuni de pe planetă, iar aceasta se datorează consumului de legume proaspete și uleiuri vegetale. | |
| 15:30 | | Arome culturale
Cunoscută sub numele de capitală a stilului în lume, influența pe care bucătăria franceză o are asupra alimentelor pe care le mâncăm astăzi e dovedită de aspectul mâncărurilor, iar unele dintre cuvintele folosite în industria ospitalității, inclusiv café și cuisine sunt franceze! Frecvente sunt mirodeniile folosite în toată Europa, cum ar fi patrunjelul, tarhonul, arpagicul și, desigur, usturoiul! De asemenea, populare sunt rozmarinul, salvia, cimbrul și fenicul. Mâncarea franțuzească este cunoscută ca fiind aventuroasă, după cum sunt felurile de mâncare cele mai faimoase - picioare de broaște și Escargot - melci! Crème Brule și produsele de patiserie sunt deserturi tradiționale franceze. | |
| 17:30 | | Paşaport către aventură
Trains, ferries, and fjords, nature and man coexisting in splendor. From clean, green, cosmopolitan Oslo, to artsy, hip Bergen, Norway's cities blend seamlessly with its pristine countryside. // In this episode, hosts Julie Conover &Mark Jennings hike stunning coastline, ride a steam train, learn to pilot a canal boat, and visit a vintner, a cheese maker and a whiskey distillery for a look at traditional Welsh crafts. | |
| 02:00 | | Toată lumea, în vagoane
Emmanuelle este o tânără exploratoare a cărei pasiune este să călătorească în jurul lumii pentru a întâlni oameni care locuiesc în părțile izolate ale lumii. Să călătorești cu trenul pentru mai multe zile e o modalitate minunată de a descoperi o țară și locuitorii ei. În această serie, o urmăm pe Emanuelle în cele mai frumoase călătorii cu trenul, în timp ce explorează părți izolate ale planetei noastre și are parte de întâlniri fascinante.
În acest episod, ea va urca în trenul care face legătura dintre Marrakech, vechea capitală imperială, și Casablanca, sediul guvernului actual, de asemenea, numit "laboratorul de modernism".
În Maroc stilul de viață este ca o promisiune de fericire pentru fiecare dintre simțurile noastre. Pentru multă vreme a fermecat întreaga lume. În timpul vizitei sale, Emma se va întâlni cu urmașii unui stil de viață ancestral și va încerca să afle modul în care a fost transmis și care este viitorul său astăzi. | |
| 03:00 | | Tulla, fântâna cântătoare
În sudul Etiopiei, în una dintre cele mai uscate regiuni din lume, tribul Borana a devenit gardianul celui mai prețios bun comun: apa.
O dată pe an, când sezonul uscat atinge apogeul în Oromia, după multe zile de mers pe jos, păstorii Borana își adună șeptelul în jurul puțurilor ”șopotitoare”, singura lor resursă împotriva efectelor tragice ale schimbărilor climatice la nivel global. Aceste puțuri vechi, excavate manual, sunt gestionate chiar de păstori, care dau găleți din mână în mână pentru a lua apă. Cântecele repetitive care rezonează în puț sunt cântece de muncă: acestea creează un ritm care îi menține pe toți cei care lucrează în același ritm.
În timp ce în jurul lumii există o grabă a privatizării resurselor de apă, Borana consideră apa o proprietate comună și un drept al tuturor, care să le permită să aibă acces la apă fără bani la schimb.
Cu o abordare sensibilă și o imagine evocatoare, filmul urmarește viața de zi cu zi a tribului în timpul unei secete majore, de peste un an, și prezintă un sistem unic de gestionare a apei, care le permite să supraviețuiască cu puțina apă disponibilă.
O poveste în mișcare a un pământ uscat, de o frumusețe uluitoare. | |
| 05:00 | | De la Moscova la Irkutsk: pe urmele lui Mihail Strogoff
În acest episod, vom urmări o buclă mare, imaginară și îi vom da viață, un circuit de mai mult de 3200 km, Trans-Laponia, un drum fără noapte.
Pe durata acestui circuit, vom descoperi unele stiluri de viață neobișnuite de-a lungul malurilor Mării Barents și ale Mării Baltice. În Turku ne vom întâlni cu Jenna și banda ei, Tango, sau cu Terho Inkinen, ultimul pescar care să susțină o mie de ani de tradiție veche a heringului afumat din zona Rauma. În fiecare noapte, soarele își continuă recitalul printre nori, care sunt vestitorii schimbării climei, dar, de asemenea, o schimbare de peisaj. | |
| 06:00 | | Despre oameni şi insule - Mayotte, insula floril
Christian Karembeu se întoarce la originile sale insulare pentru o călătorie inițiatică în mijlocul celei mai frumoase insule din lume, cu un respect absolut pentru natură, pentru a cunoaște culturile care au format istoria omenirii. În acest know-how ancestral, în această relație cu aproapele, în această relație cu natura, există ceva ce am uitat și ne rămâne să reînvățăm...
Societate cu diverse fațete, Mayotte a moștenit o cultură mixtă a Africii, Persiei, a Orientului, a Malagaziei, Europei și Arabiei. De-a lungul secolelor, pe această mică insulă a fost construit un Islam orginal. Religia islamică este omniprezentă. Societatea mahorană păstrează regulile cutumiare sub controlul religiei. Dahira, ceremonie organizată de către frățiile sufiste, ne introduce într-o atmosferă incredibilă. Christian Karembeu întâlnește, de asemenea, exorciști, cei care eliberează ”djinn”, duhul cel rău. | |
|