Program TV | Horoscop 2024 | Anvelope iarna | Filme actiune | Filme comedie | Filme romanesti | Filme indiene | Filme 2024 | Filme noi | Spalatorie covoare Bucuresti
 
  cauta in programul TV
  Vezi programul TV:    S   azi D   L   Ma   Mi   J   V
20.05.2024, 03:02
Prima pagina > Program TV Programe TV favorite:  PRO TV  |  Antena 1  |  TVR 1  
Program TV: Miercuri, 08.05.2024 | DocuBox HD
Acum la TV 


Adauga in favorite pe pozitia: 123


07:20Scufundări alături de crocodili
Oamenii au construit diverse legende în jurul delfinului. Aceste creaturi simpatice ne-au inspirat și captivat de-a lungul veacurilor și se pare că și-au asigurat locul alături de noi ca fiind unul dintre cele mai inteligente mamifere de pe planetă. Dar cum măsurăm această inteligență? Și cât de inteligenți sunt cu adevărat delfinii? Dacă inteligența este definită de capacitatea de a raționa, de a planifica, de a rezolva probleme și de a învăța din experiență, atunci cum putem caracteriza delfinul? „Delfini – Frumusețe înainte de inteligență? ”, ne poartă într-o călătorie științifică în lumea complexă a delfinului și investighează controversa din jurul afirmației recente a profesorului Paul Manger potrivit căreia delfinii nu sunt chiar atât de inteligenți ca noi – „E mai prost decât un peștișor auriu” au fost cuvintele pe care le-a folosit. Potrivit studiilor sale, delfinii par să aibă creiere lipsite de complexitate la nivel neuronal, ceea ce le compromite abilitățile de procesare a informațiilor. Examinând o serie de experimente care testează „teoria minții” la delfini și explorând obiceiuri unice și captivante cum ar fi conștientizarea de sine, răspunsurile creative și divertismentul cum ar fi joaca cu valuri, acest film ilustrează exact cât de mare e IQ-ul delfinilor. De asemenea, ne vom uita la modele de comportament unice, abilități de comunicare și strategii de vânătoare care se desfășoară în momentele de hrănire în masă, cum ar fi Fuga după Sardine de pe coasta Africii de Sud. Comportamentul manifestat în fuga după sardine a delfinilor este unul dintre cele mai uimitoare spectacole de inteligență și cooperare din lumea naturală. Apoi vom merge în Mozambic pentru a o întâlni pe Angie Gullan, „Șoptitoarea delfinilor”. Aceasta a monitorizat și a interacționat cu patru delfini în ultimii zece ani și facilitează „înotul” cu delfini despre care se spune că au efecte fiziologice de vindecare asupra ființelor umane. Conform observațiilor ei, delfinii se situează pe primul loc când vine vorba de inteligență emoțională. Are deci profesorul Manger dreptate în evaluarea sa asupra delfinilor? Și cum se împacă studiul său cu faptele? Ar putea inteligența delfinilor, sau lipsa acesteia, să fie ceva care variază de la un individ la altul?
 
16:00Regele râului
Legendele spun că sunt mâncători de oameni şi că până şi crocodilii se tem de ei. Alţii spun că sunt fantomele râului, „peştii demon” care aduc ghinion. Puţini au fost suficient de norocoşi să vadă unul în realitate iar pentru legedarul pescar Andy Coetzee, să ajungă faţă în faţă cu un Peşte Tigru Goliath e un vis de o viaţă întreagă. El va face aproape orice pentru a-şi alimenta obsesia şi a dezvălui misterele din spatele acestui Piranha african. Andy a călătorit prin toată lumea în căutarea celui mai eluziv peşte de pe planetă. Este încăpăţânat, pasionat şi hotărât şi când vine vorba de pescuit, le-a făcut pe toate. Dar un peşte mare încă îi scapă – Peştele Tigru Goliath ! Prinderea unui astfel de monstru legendar va fi apogeul carierei sale de pescuit. Dar e mai uşor de spus decât de făcut. Peştele tigru este catalogat de pescarii sportivi ca peştele cel mai greu de prins din lume. Andy va avea nevoie de experienţa lui de o viaţă pentru a reuşi în această misiune. Şi e gata să-şi rişte viaţa pentru a-şi îndeplini visul. Călătoria asa începe în Delta Okavango unde se va aventura în ape pline de crocodili pentru a studia Peştii Tigru de sub apă. Doar câţiva oameni s-au scufundat în aceste canale, dar este unul dintre puţinele puncte fierbinţi ale peştilor-tigru de pe planetă, unde îi poate urmări în ape curate. Peştii-tigru şi-au făcut culcuşul în unul dintre cele mai inaccesibile habitate de pe planetă, şi ca atare se ştiu foarte puţine despre acest văr ai peştilor Piranha. Mulţi ar spune că găsirea acestui peşte eluziv în cel mai adânc râu de pe planetă e o misiune aproape imposibilă, dar pe Andy nu-l va opri nimic în calea spre atingerea acestui scop.
 
21:35Corbii de mare - partea greşită a migraţiei
“Leoparzii de pe Dead Tree Island” ne poartă într-o călătorie HD de neuitat în vieţile acestor 3 feline: Mosweo – o tânără mamă care a fătat 2 pui în abundenţa verii. E solitară din fire şi îşi asumă singură calitatea de părinte. Va putea ea să-şi crească şi să-şi apere puii în acest mediu provocator – concurând cu leii şi hienele şi făcând faţă inundaţiilor şi secetei ? Buddah este masculul dominant leopard de pe Dead Tree Island. El este tatăl puilor lui Mosweo, dar nu le oferă sprijin sau protecţie. Pentru a complica şi mai mult lucrurile, Tipa, puiul ei dinainte, încă împarte acelaşi teritoriu, luptându-se pentru hrană şi reprezentând o ameninţare la adresa noilor pui. Acum este un mascul independent în vârstă de 3 ani şi se mişcă periculos de aproape de vizuina mamei sale. Este un intrus care până acum a fost tolerat. Dar odată cu sosirea noilor pui, el devine un adversar de care trebuie să se ocupe. Tipa rămâne pe teritoriul tatălui său. Constituţia masivă a lui Buddha şi urechile lui mutilate dau un indiciu despre vârsta şi statura sa. Se mişcă cu încredere prin Dead Tree Island şi se luptă cu cei mai enervanţi rivali – babuinii. Eforturile lui Tipa de a vâna şi a-şi asuma propria autoritate sunt naive şi stângace, prin comparaţie. Insula acoperă terenurile naturale de vânătoare ale acestor feline secretoase care sunt aduse împreună de circumstanţe care nu se află în controlul lor, ceea ce duce la tensiuni, drame şi în cele din urmă, tragedii. Mosweo îşi pierde unul dintre pui care cade victimă unui animal de pradă şi îl găseşte pe al doilea paralizat şi pe moarte. Face tot ce îi stă în putere să aline şi să revitalizeze puiul condamnat, dar fără succes. Mosweo e dată afară cu forţa din Dead Tree Island când lui Buddha îi atrage atenţia un nou miros. O nouă femelă puternică şi-a croit drum în teritoriul său iar Mosweo încearcă cu disperare să-i distragă atenţia de la noua sa rivală. Dar noua femelă este în călduri şi se împerechează cu Buddah cimentându-şi astfel propriul loc în grupul leoparzilor de pe Dead Tree Island. Evenimentele contrastante din delta Okavango oferă un fundal de o frumuseţe unică acestor drame care se desfăşoară printre leoparzii de pe Dead Tree Island.
 
02:15Mamba neagră - sărutul morţii
Acest film urmărește patru studenți de la Universitatea Oxford în timp ce se îmbarcă într-o călătorie eroică, fără sprijin, prin insula Svalbard, o sălbăticie înghețată pustie și sterilă din nordul Scandinaviei. Scopul lor este să reconstituie o expediție efectuată cu aproape un secol înainte. În 1923, patru predecesori ai universității din Oxford au finalizat traseul. Echipa l-a inclus pe legendarul Sandy Irvine care s-a asociat cu celebrul George Mallory un an mai târziu într-o încercare eșuată de a fi primii care urcă pe Muntele Everest. Până în ziua de azi, rămâne un mister dacă au ajuns efectiv în vârf. Pentru o astfel de expediție sunt necesare sute de ore de antrenament intens și pregătire meticuloasă. Trebuie să învețe cum să facă față urșilor polari și să supraviețuiască temperaturilor scăzute și amenințărilor furtunilor. Un obiectiv cheie este să folosească o dronă pentru a documenta traversarea anevoioasă a gheții și pentru a efectua cercetări științifice valoroase asupra modului în care încălzirea globală afectează ghețarii din Svalbard, cunoscuți anterior ca Spitsbergen. Expediția lor începe nu începe promițător, pe măsură ce în călătoria lor cu barca către prima locație de la Duym Point se confruntă cu mări agitate care amenință întreaga călătorie. Odată ajunși la țărm, fiecare membru trebuie să tragă sănii de 80 de kilograme cu toate proviziile, echipamentul de alpinism, camerele foto, panourile solare și corturile. Imagini spectaculoase cu drone dezvăluie peisajul înghețat dramatic al Svalbardului ca niciodată. Drona este folosită și pentru a cartografia unul dintre ghețari pentru a vedea cât de mult s-a topit din cauza încălzirii globale. Astfel se poate compara acest ghețar cu o fotografie făcută în expediția din 1923. Rezultatele sunt uluitoare. Pe parcurs, echipa a întâlnit urme istorice ale expediției din 1923, inclusiv cuie de cort din lemn și conserve ruginite de supă donate de un sponsor. Uneori, vremea arctică se dovedește cel mai mare dușman al lor. Zile în șir trebuie să îndure vânturi violente de peste 100km/h care forțează echipa să construiască un adăpost de supraviețuire în care se cuibăresc pentru a se încălzi. În total, este nevoie de 32 de zile de curaj și hotărâre pentru a traversa arhipelagul, dar călătoria este un succes răsunător. Un membru al echipei, Jamie Gardiner, a murit tragic în anul următor, în timp ce se afla într-o expediție în Norvegia. Acest film este dedicat memoriei sale.
 


Copyright 2004 - 2024 iMedia. Toate drepturile rezervate.